A Gastro Norm Hunnia Kristállyal

A vállalkozásom megalapításával rengeteget kellett tanulnom. Eleinte bele sem gondol az ember, hogy mik lesznek a legnagyobb kihívások az út során. Nem elég jónak lenni abban, amit kitalálsz és létrehozol. Mindazt el kell tudnod adni, működtetni kell az egész rendszert és nyereségre kell törekedni. Hiszen ezen tényezők teszik azzá a munkává, amiből képes vagyok fenntartani magamat. A nehézségek ellenére életem legjobb tanulási folyamata volt, mert a fejlődésnek láttam az eredményét.

Különböző eseményekre, rendezvényekre vállalunk ételkészítést – és szállítást. Arra formáltam a cégemet, hogy ne a tipikus húslevest pörkölttel szolgáljuk, hanem a fözőtudásomat is bevetve különlegesebb menüket kínáljunk.

A legkellemesebb rész az eszköztár beszerzése volt. Azért is volt kellemes, mivel a Hunnia Kristály webáruháza kifogástalan választás volt erre a célra. Elsősorban egy elég nagy gn edény készletre volt szükségünk. Én már csak ilyen szlengesen, gn-ként emlegetem, de jelentést hordoz magában.

A gn a Gastro Norm nevezetű szabvány rövidítése, melyet Svájcban, egy Du Pont nevezetű étteremben fektettek le néhány évtizeddel ezelőtt. A szabványban foglalva meghatározták azon edények és tepsik méreteit, melyek étel- és italfogyasztásra alkalmatosak. Természetesen ezek a különböző éttermek, konyhák részére előírt paraméterek, nem kell az otthoni konyhátokban ezekre hagyatkoznotok. Szinte az egész világon elterjedt a Gastro Norm (kivéve például az USA-t és Canadát), mert így lehetővé válik az egységes méretű tartályok használata. A célja az volt, hogy a szállodai étkeztetést optimalizálja, gazdaságosabbá tegye, ezáltal megkönnyítve az ételek elkészítését, szállítását és tárolását. A célkitűzés sikerült, hiszen biztos vagyok benne, ti is jól ismeritek azokat a kisebb-nagyobb, szürke színű “kondérokat”, amiket svédasztalos étkezéseknél, menzákon, sőt, bármely vendéglátóhelyen láthattok.

Nem volt kérdés, hogy nekünk is szükségünk van egy nagy készletre, és ekkor került szóba a Hunnia Kristály oldala. A kínálatukban az összes fajta és állagú ételhez megfelelő gn edényeket találtam, szuper árakon, így nem volt többé kérdés bennem, hogy honnan lesz edénykészletem. A milliméter pontosságú adatokkal nem akarok senkit sem untatni, de a lényeg az, hogy leveseket, sülteket, desszerteket, szószokat gond nélkül szállítunk és tálalunk segítségükkel.

A gn edények többnyire rozsdamentes acélból készülnek, de vannak élelmiszerbarát polipropilén változatok, illetve a polikarbonátból készült darabok egyenesen törhetetlen anyagok. A melaminból gyártott edényeket kifejezetten svédasztalokhoz ajánlják, és ha igazán ínyencek vagyunk, színes porcelán gn bödönök is beszerezhetőek a piacon. Ez az összes verzió, ezt az oldal is ismertette. A Hunnia Kristálynál nem kell attól tartani, hogy rossz minőségű termékekkel találkoznánk. Ezt nemcsak én, hanem az összes többi vásárlói vélemény is alátámasztja. Az ügyfélszolgálatuk profi, segítőkész és gyorsan reagál.

Azért szerettem tőlük vásárolni, mert jól átlátható a termékkínálatuk. A hossz, a szélesség és a mélység is egyaránt feltüntetett az edényeknél, ami megkönnyíti a kívánságlista felállítását. Emellett az űrtartalmon és az áru anyagán sem kell agyalni, hiszen ezen adatokat sem hagyják ki a felsorolásból. Ki kell emelnem, hogy a leírásban feltüntetik azokat a fedőket, amelyek passzolnak az adott edény méreteihez. Ezzel lerövidül a kattintgatások és görgetések száma, nem a vásárlónak kell kifürkésznie a sok szám közül a megfelelőeket. Általában a legtöbb darab raktáron van a debreceni logisztikai központjukban, de a budapesti kiállítóteremben is sokszor szerencsénk lehet. Természetesen semmi esetben sem kell kétségbeesni, hiszen ahogyan említettem, kiváló ügyfélszolgálattal rendelkeznek.

A szállítást profin és bombabiztosan oldották meg, a megadott szállítási értéken és időn belül. Hihetetlenül elégedett vagyok a minőséggel, nem is kívánhattam volna jobbakat. Általuk teljes lett a felszerelés, kiegészítve szállításra és pakolásra alkalmas eszközökkel is, ami nekünk kifejezetten fontos. Mind a csúszó füles, mind a kihajtható füles gn edények lehetővé teszik a függőleges cipekedést és az egyszerű elhelyezést, anélkül, hogy tartanunk kéne a kiborulástól. A perforált edényeket pedig tökéletesen hasznosítjuk a konyhánkban lecsöpögtetés, lemosás céljából.

Ha ti is hasonló cipőben jártok, vagy már ideje lenne egy készletcserének, én mindenképp a Hunnia Kristály oldalát tudom ajánlani. Az ő termékeikkel garantáltan gördülékeny lesz a munkátok.