Az osztályomnak egyedi pólókat készíttettünk

Egy osztálykirándulás megszervezése sok szempontból embert próbáló feladat. Kitalálni hová menjünk, mit csináljunk, mit nézzünk meg, hol együnk, hol szállunk meg, és mindezt hogyan lehet a legkisebb költségvetésből kihozni. Annak ellenére, hogy nem egy kis vidéki iskolában tanítok hátrányos helyzetű gyerekeket, hanem egy igen jó nevű fővárosi intézményben, mégis volt olyan, hogy egy-egy szülő sokallta a kikalkulált költségvetést, és azt is felvetette, hogy akkor az ő kölyke nem jön velünk. Mivel ezt nagyon nem szerettem volna, így kénytelen voltam megvágni a büdzsét, idén viszont valami valóban különlegeset akartam kitalálni a kölyköknek, és ebben a https://lolmarkt.hu/egyedi-polo oldal is nagy segítségemre volt, amit az informatikus kolléga mutatott meg nekem. Végül sikerült kiharcolnom a vezetésnél, hogy valamennyivel támogassák is a tervemet, miszerint mintás egyen-pólókat készíttetek a gyerekeknek, és így sokkal könnyebb lesz megtalálni egymást. Meg aztán ez egy emlék is lesz nekik, amit megtarthatnak.

A magam részéről minden eszközzel igyekszem támogatni a közösség épülését, legyen szó bármilyen kis apróságról. Egy közösen végzett gyakorlat, egy osztálykirándulás, egy beszélgetés a kölykökkel valami komolyabb témáról, amihez ők is hozzászólhatnak – ezek mind-mind remekül össze tudnak kovácsolni egy osztályt, és a közös, egyforma póló a kirándulásra is ezt a célt szolgálja. Ha mind ugyanolyan felsőruházatban megyünk, főleg akkor, amikor csoportosan kell mozogni, az egyrészt nagyban megkönnyíti a csapat egyben tartását, másrészt ad egy közösségtudatot, hogy mi mind összetartozunk. Persze megbeszéltem velük, hogy csak akkor kell viselni, ha megyünk valahová, a szálláson természetesen nem kell majd abban lenni, de olyan lelkesek voltak az ötlettől, hogy biztos voltam benne: lesznek olyanok, akik még a hálókörleteikben is ezekben a pólókban lesznek. A mintáról is tartottunk egy szavazást, miszerint én felvázoltam nekik néhány ötletemet, ők pedig megszavazhatták, melyik legyen a végleges embléma és felirat. Nem baj, ha idejében elkezdik elsajátítani a demokrácia alapjait, nem igaz? A lényeg, hogy végül meglett a minta és a felirat is, szóval már csak egy helyet kellett találnom, ahol elkészíttethetem. Ebben vettem igénybe a kolléga segítségét, és nem bántam meg,

A szám-tech teremben az egyik szünetben konzultáltam a munkatársammal, és valamennyi pólós oldalt meg is néztünk együtt, de a szünet hamar elmegy, nekem pedig mennem kellett vissza tanítani. Kicsit később, pár nap múlva hoztam csak szóba megint a dolgot, de addigra a kolléga már ki is választotta nekem, hogy melyik a legjobb. Megdöbbentem, mert csinált egy külön táblázatot a cégeknek, feltüntetve a pro és kontra érveket, és végül az lett az eredmény, hogy a https://lolmarkt.hu/egyedi-polo bizonyult a legjobbnak. Én csk néztem, hogy erre mikor lehetett ideje, de inkább hagytam annyiban a dolgot. Viszont leültünk és együtt megnéztük, mitől is olyan jó a lolmarkt.hu oldala, ami ennyire kiemeli a többi közül. Nos, a táblázat nem tévedett, valóban egy nagyon szimpatikus és profin felépített weboldal, amit találtunk, minden tökéletesen egyértelműen és pontosan le van írva, és a számtalan saját minta mellett még egyedi póló készítését is vállalják, ráadásul akár látványterv vagy vázlat alapján is. A saját grafikusaik bárkinek tudnak segíteni, így tehát az a probléma is le lett tudva, hogy hogyan csináljam meg vizuálisan a megszavazott mintát. Elég volt egy skiccet készítenem róla, és az alapján már el is tudtak kezdeni dolgozni.

Nem tartott sokáig a folyamat, annyira profin és könnyedén kezelték a kérésemet. Néhány levélváltást követően már el is küldték azt a verziót, ami szerintem a legközelebb áll a tökéleteshez, úgyhogy le is adtam a megrendelést megfelelő számú darabra. Mint említettem, az iskola megtámogatta a projektet és kifizette a felét, így a gyerekekre sem hárult akkora teher ez ügyben. Legnagyobb megdöbbenésemre pár nap elteltével már érkezett is az értesítő, hogy a pólók elkészültek, és feladásra várnak a futárcégnél. Igazából nagyon örültem ennek a meglepő gyorsaságnak, de a hab a tortán az volt, amikor a nagy doboznyi póló végül megérkezett. Felvittem az osztályba, és mindenki megnézhette őket, kiválaszthatta a neki méretben megfelelőt, és akár haza is vihette kimosni. Az egyetlen kikötésem az volt, hogy a kirándulásra mindenképpen mindenki hozza el, mert enélkül értelmét veszti az egész. Nem csalódtam bennük, mindannyian berakták a csomagjukban, és bárhová mentünk örömmel hordták magukon. Szóval ha másnak is szüksége lenne egyedi póló készítésre, a https://lolmarkt.hu/egyedi-polo oldalt csak ajánlani tudom!