Az úszásoktatás jelentősége napjaink Magyarországán

Az idei nyáron sokat jöttünk-mentünk országszerte a Kedvesemmel, élveztük az aktuális covid19 hullámmal járó lezárások feloldását. Jó érzés volt végre közösségben a szabad levegőn kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait. Számomra a legnagyobb kihívás a korlátozások időszakában a bezártság volt, az esti kijárási tilalom és a kötelező maszkhasználat. Ezen intézkedések fontossága és jelentősége természetesen vitathatatlan, viszont az én komfortzónámon kívül esett.

A nyaralás sarkalatos pontja a fürdőzés és a víz közelségének öröme. Mindig is nagyon szerettem úszni. Az úszás alapjaival még általános iskolás koromban ismerkedtem meg. Bár személy szerint nem kedveltem az úszásoktatást, az életemre gyakorolt hatása mégis pozitív. Balatoni nyaralásunk alkalmával több olyan fiatallal is találkoztunk, akik minimális úszástudással sem rendelkezve mentőmellény nélkül szelték a vizet vízibiciklivel, vagy egyéb vízi alkalmatossággal. Úszni nem tudásuknak a társaságban büszkén hangot is adtak.

Ez pedig alaposan elgondolkodtatott engem, mert évről évre hallani szörnyű tragédiákról, amihez bizony gyakorta a fürdőző túlzott önbizalma is hozzájárult. Én őszintén hiszem, hogy a víz a barátunk. Viszont az úszás alapjainak ismerete nélkül soha senki nem menjen a vízmélységet jelző bóják vonalán túl. Az ilyen magatartás roppant felelőtlen. Ugyanakkor a probléma felhívja a figyelmet az úszásoktatás fontosságára. Úgy gondolom, célszerű lenne sokkal szigorúbban kezelni az úszásoktatást. Akár azon az áron is, hogy az úszás alapjainak elsajátításához köthetnék az adott osztály elvégzését.

Valószínűleg most sokan felhúzták a szemöldöküket, azonban az oktatás ezen formája nincs kellően súlyánál kezelve. Nem is beszélve arról, milyen pozitív hatással van a sport ezen formája izomzatunk fejlődésére és vérkeringésünk állapotára.

A nyár második felében fedeztük fel magunknak a Bács-Kiskun megyében elhelyezkedő Szelidi-tavat. Magyarország egyetlen morotva tavának természeti szépsége kiemelkedő. Napról napra rengeteg strandoló élvezte a tó strandjainak kiváló adottságait. Teljesen véletlenül kerültem kapcsolatba egy idősebb hölggyel, aki árulni kezdte nyaralóját a tó közvetlen közelében elhelyezkedő Dunapataj nagyközségben.

Ha felújítás, akkor Víz Gáz Fűtés Szerelő 24

A párommal kapva kaptunk a lehetőségen és megkértük a hölgyet, amennyiben komoly az eladási szándéka, akkor mutassa meg nekünk a szóban forgó nyaralót. Az ingatlan fekvése remek, állapota azonban rossz. Viszont amikor megtudtuk a konkrét árat, azonnal döntöttünk. Megvesszük az ingatlant! Vételi szándékunkat megelőzően az esetleges felújítás költségeinek feltérképezésében szakemberek segítségét kértük, ekkor kerültünk kapcsolatba a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 mindenre kész és lelkes csapatával. Az alábbi honlapon ti is nyugodtan szemügyre vehetitek az általuk kínált szolgáltatás sorát. https://vizgazfutesszerelo24.hu

Mint a legtöbben, először mi is az oldal felületén elérhető információk tüzetes átvizsgálásával próbáltunk közelebb kerülni terveink megvalósításához. Az első hallásra kedvező ingatlanár vonzó volt ugyan, azonban a felújításra váró részeinek fokozatos számba vétele eleinte elbizonytalanított bennünket. Első gondolatunk az volt, hogy a komplett vizesblokk teljes felújításra kell, hogy kerüljön. Örömünkre a https://vizgazfutesszerelo24.hu oldalán elérhető információk alapján a cég lehetőséget biztosít hasonló átalakítások kivitelezéséhez is. A WC csészét és magát a WC tartályt is szerettük volna kicseréltetni, az oldal portfóliójában kiemelt szerep jut a vízszereléssel kapcsolatos munkák elvégzésének, ezáltal a jövendőbeli együttműködésünk első pillére adottá vált.

A problémák száma egyre csak nő

A párommal elhatároztuk magunkat az ingatlan végleges megvásárlása mellett, annak ellenére, hogy a nyaraló felújításra váró részeinek száma napról napra emelkedett. Először a vizesblokk átalakítását terveztük el lépésről lépésre, majd ezt követően az ingatlan téliesítésének terve vette át a vezető helyet. Ezen munkálatokban több céggel is egyeztetnünk kellett. Ezzel a döntéssel a radiátorok cseréje mellett döntöttünk, ehhez szintén a Víg Gáz Fűtés Szerelő 24 csapatának oldalán kerestünk potenciális kivitelezőt és végleges megoldást. Ráadásul a radiátor cserét illetően egyre jobban szorít minket az idő, mert ha télen esetleg pár napra szeretnénk lejönni a családdal, barátokkal akkor a hideg idő beállta előtt a cseréket és a téliesítés egyéb formáit végre kell hajtanunk.

A korábbi radiátorok sem esztétikailag sem pedig praktikusság szempontjából nem voltak már megfelelőek. Egy nagy leadó felülettel rendelkező lemezradiátor szett megvásárlása mellett döntöttünk. Ezen belül is az alumínium és réz alapanyagból készülteket választottuk, hosszabb élettartamuk és a korrózióval való ellenállásuk miatt. Ha esetleg szeretnél te magad is tisztábban látni a témában, ajánlom a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 internetes elérhetőségét , ahol gyakorlatilag minden említésre érdemes szempont figyelembevételével adnak tanácsot szakembereik. Ennek megfelelően a döntéshozatal is könnyebben megy, minél kevesebb a bizonytalansági tényező, annál gyorsabb a döntés meghozatalának ideje. Az ingatlanvásárlásra szént büdzsénk a potenciális felújítások tervei miatt rohamosan apadni kezdett, ezért alaposan meg kellett fontolnunk a további átalakítások pontos menetét. Fontossági sorrend szerint számba véve az előttünk álló lehetőségek sorát.

Nehéz döntések, nagy átalakítások

A fentebb tárgyalt átalakításokon kívül egyéb előre nem kalkulált problémák is felmerültek. Ezek közül a legjelentősebb a gázbojler elromlása. Egyenlőre eldöntetlen kérdés, hogy a gázbojler nálunk romlott-e el, esetleg előző tulajdonosa az ingatlannak már ilyen állapotban adta nekünk tovább, Ennek eldöntésében mi sem vagyunk teljesen biztosak. Viszont a számba vett átalakítások mellet ez viszonylag alacsony költséggel jár. A gázbojler javítását, akárcsak a felújítások döntő többségét szeretnénk az általunk nagyon megkedvelt Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 szakembereivel megcsináltatni, elvégre ez is a cég kompetenciái között szerepel. Megnyugtató a tudat, hogy sikerült találnunk egy olyan céget, akinek a vállalt szolgáltatásai ilyen széles skálán mozognak. A párommal mindketten arra az álláspontra helyezkedtünk az ingatlan megvásárlását követően, hogy a szükséges felújítások elvégzését lehetőség szerint minél kevesebb (ha egy mód van rá) egy cég szakemberei vigyék véghez.

A hétköznapi életben mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk és nem szeretnénk figyelmünket tovább aprózni azzal, hogy 5 különböző céggel végeztetjük el a szükséges felújításokat és kisebb nagyobb javításokat új tóparti nyaralónkon. Korábbi negatív tapasztalataink miatt hoztuk meg ezt a praktikus döntést. Cseppet sem mellékesen a céggel történő egyeztetés és árajánlat kérés is sokkal gördülékenyebb ebben a formában. Internetes felületük tanulsága szerint rendelkeznek ügyeleti szolgálattal a nap 24 órájában. Szükség esetén egy SoS helyzetben pedig akár egy órán belül is kiszállnak szakembereik a felmerülő problémák mielőbbi elhárítása érdekében. Szerintem ez egy követendő céges hozzáállás.

Jövőbeli tervek, vágyak

A cél amely folyamatosan a szemünk előtt lebeg az, hogy jövőbeni családunk, gyermekeink ne csak a városias környezetet ismerjék meg, ahol fiatal éveik döntő többségét fogják megélni. Szeretnénk ha lenne egy kis közös kuckónk, ahol nyaranta együtt lehet a család. Egy második otthon, olyan környezetben ami alkalmasabb a gyermeknevelésre a nagyvárosi létnél. Az ingatlant megvásároltuk, hamarosan kezdődnek a létfontosságú átalakítások. A munkálatok végeztével bizonyosan hosszabb pihenőre fogunk vonulni, addig elkészülő nyaralónk üdítő magányába.