Néha egy oktató is tanulhat valami újat

Az életem az oktatás, ezt le se tagadhatnám. Ennek szenteltem az életem, már több, mint 15 éve ebben dolgozom, és nem is tervezek váltani. A tanulás az élet része, úgy gondolom, és ezt a mentalitást szeretném átadni az általam tanított növendékeknek is.

Egy dolog volt, amivel nehezen néztem szembe: sajnos néha a tanárnak is kell, hogy tanuljon. Elég váratlan dolog kapcsán tapasztaltam ezt meg, de kezdjük az elején!

Történt egyszer, hogy intverter vásárlásra adtam a fejem. Már rég halogattam a dolgot, bejártam a környező áruházakat, de nem volt sikerem. A feleségemnek már mondani sem mertem, hiszen milyen férfi az, akin egy inverter vásárlás kifog. Nem volt mit tenni, a büszkeségemet félre kellett tennem: muszáj voltam segítséget kérni. Épp egy felnőtt csoportot tanítottam, amikor egyikük elcsípett egy telefonbeszélgetést az egyik barátommal. Említettem neki, hogy invertert akarok venni, de ötletem sincs már, hova menjek. Az egyik tanítványom a szünetben odajött hozzám, és kedvesen megkérdezte: az interneten szétnézett már?

Hát, pofámról lesült a bőr, ki kellett mondanom, hogy nem, sőt, eszembe se jutott. Az okát magam sem értem. Talán az lehet a háttérben, hogy elég messze áll tőlem az online shoppingolás, ezt valószínű meg is érezte a fiatal fiú, aki segíteni próbált nekem. Ajánlotta, hogy nézzek szét a bestmarkt.hu oldalon, ott szerinte sikerrel fogok járni. “Ami ott nincs, az nem is létezik!” – mondta.

Hát este fogtam magam, és megnéztem ezt a Bestmarktot. Nincs mese, haladni kell a korral.
Először a Facebookon néztem rá az oldalukra. Bár az webshopok világa nem az enyém, ahogy már említettem is, a közösségi médiában egész otthonosan mozgok. Meglepett, hogy mennyi ember kedveli, az pedig még inkább, hogy mennyi jó vélemény van róluk! Közel húszezren követik az oldalt, ahol több, mint 110 ezer féle termék van felsorakoztatva.

Hát, ez meggyőzött, így hát nekiláttam invertert nézni. Félve ugyan, de böngészőmbe beütöttem a bestmarkt.hu oldal címét.
Szerencsémre egy nagyon egyszerű, átlátható felület fogadott. Hiába nem mozgok itt ismerősen, nagyon könnyen rátaláltam mindenre. El voltam ájulva, mennyi féle kategória volt, amelyből válogathattam. Amin még jobban meglepődtem, az az, hogy egy adott kategórián belül mennyi termék volt felsorakoztatva: volt olyan, amiben közel 300 termék állt rendelkezésre. Nem, nem ennyi darab, hanem ennyi különböző típus! Ez sokkal több, mint amit egy nagyáruház polcain megtalálhatok.
Annak ellenére, hogy ennyi minden akad, amiből válogathatok, mégsem vesztem el az árucikkek tengerében. Ha olyat keresünk, aminél nem egyértelmű, melyik kategóriába illik, akkor sem kell minden végigbogarászni. A keresőbe beírva egyszerűen ki fogja nekünk listázni az általunk keresett terméket.

Álmomban nem gondoltam volna, de majdnem 70 különféle invertert dobott ki a kereső. Hihetetlen… nem is tudtam, hogy létezik ennyi féle. Na itt már elkezdtem egy kicsit aggódni, de a szorongásom nem tartott sokáig.
Az oldal alján észrevettem, hogy van egy hosszabb útmutatás arról, hogy mit is érdemes tudni az inverterekről, és mi alapján célszerű választani. Ez a leírás kellően részletes volt, ám mégis tömör, lényegretörő. Miután átfutottam, máris tisztább volt a kép, miket kell szem előtt tartanom
Szerencsére még mindig nem az a következő lépés, hogy egyesével átolvassam mind a 70 termék leírását. Az oldalsó sávban egy kereső található, aminek hála egyszerűen beállíthatjuk a nekünk fontos szűrési szempontokat. A maximális ár mellett a teljesítmény, márka és a bemeneti feszültség is a választható kritériumok között szerepelt.

Miután ezeket is belőttem, már tényleg csak az a néhány releváns darab maradt előttem, amiket átnézhettem részletesen.
A paraméterek precízen meg voltak adva, de ami ezektől is fontosabb az az, hogy vásárlói véleményeket is olvashattam az oldalon. A bestmarkt.hu különleges a webáruházak között: itt lehetőség adatik a vevőknek arra, hogy vásárlás után le tudják írni a véleményüket az adott termékről. Ez ritka dolog, de szerintem sokkal többet jelent, mint a csupasz műszaki adatok. Előfordulhat bármilyen termékkel, hogy bár az adatok olyanok, amikre mi is gondoltunk, ám a használat közben nem várt előnyök vagy hátrányok derülnek ki. Ezek tudatában megspórolhatjuk a saját tapasztalat által szerezhető tudás begyűjtését, és könnyebben tudunk megfelelő készüléket választani.

Miután megvolt a nekem való inverter, be is raktam a kosárba. A kosaram tartalmát megtekintve jöttem rá, hogy a bestmarkt.hu egy nagyon jó lehetőséget is kínál a vásárlók számára. Lehetőség van arra, hogy rajtuk keresztül áruhitelhez jussunk, hogyha nagy értékű terméket vásárolunk. Ez nagyon előnyös lehet, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy elromlik például a hűtő, de nincs a zsebében felesleges 100 vagy 200 ezer forint, hogy hirtelen újat vegyen. A részletre való vásárlás ilyenkor életmentő lehet, és külön előny, hogy nem kell máshová menni ennek megszerzése érdekében. Sőt, még kalkulálni is tudunk előre, ha ilyenen gondolkozunk.

Szerencsére nekem áruhitelre nem volt szükségem, így gyorsan a rendelés véglegesítésére fordíthattam a figyelmem. Nem volt nehéz, még nekem is könnyen megoldható volt. Lehetőség van regisztrációval történő vagy anélküli vásárlásra is. Én előbbit választottam, mert éreztem, hogy belejöttem a webshopozásba, és szeretnék máskor is innen rendelni. A regisztráció további előnye, hogy így könnyen tudomást szerezhetek az aktuális akciókról is.

A szállítási költségtől eleinte féltem. Sok futárszolgálat eszement árakon dolgozik tudtommal, de kellemes csalódás ért. A bestmarkt.hu a legjobbakkal dolgozik, ennek hála a szállítási költségek is nagyon alacsonyak. Igazából, ha kiszámolom, olcsóbb kihozatni házhoz a csomagot, mint nekem elkocsikázni a legközelebbi áruházba. Bolond lennék nem innen rendelni legközelebb!

Fizetés terén is rugalmasak: az utánvét esetén nem számolnak fel plusz költséget, de emellett biztonságos, bankkártyás fizetésre is van módunk. Ezt sokkal jobban kedvelem, mint a készpénzt. Követhetőbb, biztonságosabb, mintha kéz a kézből adogatnánk egymásnak a fizetőeszközt.

A csomagomra nem kellett sokat várni. E-mailben jelezték előre, mikorra várhatom a futárt, így tökéletesen be tudtam iktatni a napi programba. Örömmel tapasztaltam, hogy épségben, pontosan érkezett a küldemény.
Kibontva láttam, hogy pontosan azt kaptam, amit kerestem. Ez nagy örömmel töltött el. Kezdtem elhinni, hogy nem is olyan nagy ördöngösség ez az online vásárlás.
Örömömet és elégedettségemet szerettem volna kifejezni, így hát írtam a közösségi oldalukon egy szívből jövő elismerést. A bestmarkt.hu egy olyan webáruház, amit tényleg mindenkinek ismernie kellene!

Hát, a besmarkt.hu linkjét elmentettem. Tudom, hogy nem csak akkor lesz hasznos, ha inverter vásárlás a program. Továbbá be kell látnom: a jó pap is holtig tanul! Nekem is nyitnom kell az újdonságokra, nem szabad leragadni a régi, elavult lehetőségeknél.