Tanulni iskolán kívül is lehet

Életem legjobb időszaka volt a gimnázium. Egyszerűen imádtam az épületet, a tanárokat, a tantárgyaimat és persze a barátaimat. A közösség mindig szuper volt az évfolyamon, így minden más is gördülékenyebben ment. A tanulás olykor nyögvenyelős és fárasztó, de mindenképpen szeretek új tudást magamba szívni, amikor csak lehet. Ezt mindig szívesen megtettem az iskolán kívül is. Nem kell komoly dologra gondolni, szimplán mindig is szerettem a különféle ismeretterjesztő- és dokumentumfilmeket, az érdekes cikkeket és az érdekfeszítő videókat különböző témákban.

Sokáig nem gondoltam, hogy szinte tényleg akárhonnan lehet újat tanulni, de ha elég figyelmes az ember, akkor minden szituációból kikerülhet valamilyen plusz ismerettel. Elég egyszerű helyzetekre is gondolni, mint például, hogy legközelebb elég kevésbé megsózni a lecsót, vagy, hogy legközelebb is a Méta Autószervizbe vigyem a kocsimat.

Mivel már saját magam tartom fenn a saját autómat, sokkal jobban figyelek a részletekre. Úgy éreztem, ideje lenne legalább felmérni az állapotát, hogy még időben karban legyen tartva. A szomszédaim ajánlották a metaautoszerviz hu oldalát, ahol azt mondták, minden szükséges információt megtalálok. Itt a XIX. kerületben végre van valami, amihez nem kell messzire utaznom, és még jó is… Mindenki ezt ajánlotta.

Hamar időpontot is foglaltam hozzájuk, amire nem kellett sokat várnom, másnap már el is vihettem hozzájuk az autómat. Online vagy telefonon ezt simán meg lehet tenni. A műhelyben rendkívüli tisztaság volt, ami már eleve egy pozitív benyomást keltett bennem, de azért nem mertem annyira elbízni magamat.

Megállapodtunk abban, hogy a lehető legalaposabban átvizsgálják az autómat, idő közben pedig felveszik velem a kapcsolatot az online ügyfélszolgálaton keresztül. Ebbe tulajdonképpen az online munkalap és az árajánlat megküldése tartozik bele. Ez azt jelenti, hogy tájékoztatást kapok az autóm állapotáról, miután alaposan átvizsgálták, és ha bármi hibát találnak, csak akkor javítják meg, ha én az árajánlatot elfogadom. Nos, ez valóban így történt. Hamar figyelmeztettek, hogy olajcserére és gumicserére is szükség lenne. Egy kicsit meglepődtem, közben meg örültem, mert jól tettem, hogy megnézettem az autómat.

A részletes kivizsgálás mellett rájuk bíznám szívesen a gumik cseréjét is, ezt is megbeszéltem velük. A gumikat beszereztem, a munka az övék volt. Az árajánlat a mai árakhoz képest teljesen korrekt volt, így elfogadtam, és reménykedtem, hogy tényleg olyan precízek, mint ahogy azt szerettem volna.

A kíváncsi természetemből adódóan azért felmentem a metaautoszerviz hu oldalára, hogy utána olvassak a két eljárásnak, amit a kocsimon elvégeznek. Ti is mindenképp nézzetek fel, ha szeretnétek tájékozódni az autószervizelés témakörében, mert náluk aztán tényleg lehet tanulni!

Nézzük mit tanultam az olajcseréről, tőlük! Az első és legfontosabb szempont az az, hogy tíz-tizenötezer kilométer után jön el az ideje az eljárásnak. Tudom, ezt a legtöbben úgyis tudják, benne van a köztudatban, hogy ezt gyakran el kell végezni a járgányon. De erre a mennyiségre tényleg érdemes figyelni, mert egy idő után akár komoly károkat is szenvedhet az autó, ha ez nincs időben elvégezve. Mivel nekem régebbi kocsim van, nem igazán jelez, ha erre szükség van. A Méta Autószerviz szerencsére boldogul öregebb darabokkal is, így ezen sem kellett idegeskednem. Náluk az olajszűrő cseréért nem számoltak fel plusz díjat, ezt tartalmazza az alap szolgáltatás díja. Arra is odafigyelnek, hogy a gyári ajánlásoknak megfelelően végezzék el a procedúrát, szóval egyre biztosabbá váltam, hogy jó helyen van az autócskám.

Nézzük a gumikat! Fogalmam sem volt, hogy csinálnak olyasmit, mint a centrírozás. Magát a szót sem ismertem, de igazából csak annyit jelent, hogy kiegyensúlyozzák a kerekeket, így nagy sebességnél sem rázkódik majd az autó. Ezzel megelőzhetőek a futómű berendezés meghibásodásai. A metaautoszerviz hu tulajdonképpen egész munkásságát specifikusan gumicserével és javítással kezdte, így ebben van a legnagyobb tapasztalatuk is. Nemes egyszerűséggel ki lehet jelenti, hogy a gumiszerviz megkoronázatlan királyai, hiszen annyi elégedett ügyfelük kerekedett ebből, hogy ez inspirálta őket a szolgáltatásaik kibővítésére.

A helyzet az, hogy tökéletesen meg voltam elégedve a szervizzel. Mindenről tájékoztattak, fotókat küldtek az autómról. Nem értek kellemetlen meglepetések, a kocsim pedig azóta is vígan gurul, így ha legközelebb is gyors haladásra vágyok, tuti ide hozom vissza az autómat. Most már ti is megtanultátok!